Events Calendar

Webinar over re-integratie 2.0 / FOD Waso
Monday 03 October 2022, 11:00 - 12:30
Contact Re-integratie 2.0 - Webinar - FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg (belgie.be)

NL

Webinar over re-integratie 2.0

Op 3 oktober 2022 om 11u organiseert de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en sociaal Overleg een webinar over de nieuwe regels voor re-integratie op het werk na ziekte of ongeval.

Het re-integratietraject voor arbeidsongeschikte werknemers, dat deel uitmaakt van de Codex over het Welzijn op het Werk, zal binnenkort immers op verschillende punten ingrijpend gewijzigd worden. Tijdens dit webinar krijgt u dan ook een uitgebreide toelichting over de belangrijkste aanpassingen en nieuwigheden inzake re-integratie, zoals:

  • Een nieuw contactmoment om de werknemers te informeren over de mogelijkheden voor re-integratie en aangepast werk bij ziekte
  • De aanpassingen aan het re-integratietraject op vlak van de termijnen, de beslissingen van de arbeidsarts, de verplichtingen van de werkgever en de werknemer, de link met de terug-naar-werk-coördinator en de adviserend arts, enz.
  • Het versterken van het collectieve re-integratiebeleid.

Agenda

 

Onthaal vanaf 10.50u.

11.00 Inleiding – Nadine Gilis - Adviseur-generaal Afdeling van het sociaal overleg over welzijn op het werk

11.15 De nieuwe regels voor re-integratie op het werk na ziekte of ongeval – Valérie Vervliet – Adviseur-generaal Afdeling van de Normen over het welzijn op het werk

12.00 Vraagstelling

12.30 Einde

 

INSCHRIJVING: Re-integratie 2.0 - Webinar - FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg (belgie.be)